20 Aralık 2016 Salı

Manşetler değişiyorsa...

Futbol bazen hayatın içinde tutunacak bir dal, bir umut oluyor...

Eğer bir Gençlerbirliği taraftarı olsaydım dün gece için beraberliğe bile üzülecekken gelen yenilgiyle yıkılır "futbol adil değil" derdim. Doğru değil ama dün gece adil olmayan sadece futbol topuydu. Futbolun, o tarifi zor bilinmezliği kazanınca güzel, kaybedince tahammülsüz oluyor. Bu empati mutlaka yapılmalı. 

Çok soğuk bir gece.
Tribünlerde yer yer doluluklar gözüküyor.
Ortam 2 hafta önceki Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçından farksız bir ıssızlıkta




Ümit Özat'ın takımı liderliğe oynuyor, Fenerbahçe puan veya puanlar almaya gelmiş Anadolu takımı görüntüsünde.
...
...
Ligimizin en iyi kalecisi Volkan Demirel diyemiyorsak sebebi Muslera'dır. O halde ligimizin son 10 yıldaki en iyi yerli kalecisi Volkan Demirel diyerek bu konuyu çözüme kavuşturalım.

Maç devam ederken, beyni bir futbol kitaplığı ve Fenerbahçe arşivi olan Ertuğrul Korkmaz "Volkan maçın adamı olur" dedi. Dakikaya baktım henüz 56. "Daha çok var inşallah" dedim. Yine maç devam ederken "Son yıllarda Kadıköy'de Fenerbahçe kalesine bu kadar çok şut çeken takım olmamıştır" dedi. Maç sonu istatistikler "75'dan maçtan beri..." diyordu.

Peki, böyle bir maçı Fenerbahçe nasıl kazandı ?
Maçtan sonraki basın toplantısında, Fenerbahçe'nin çok etkisiz olduğu ve ikinci yarıdaki 25 dakikada kalesinde yıllardır görmediği kadar gol pozisyonu görmesinin nedenini soran muhabire Küçük General  "Fenerbahçe'yi o 25 dakika ile değil son 10 maç ile değerlendirin" tavsiyesinde bulundu.

Advocaat ile ilgili futbol övgülerine, Antalyaspor maçında Cüneyt Çakır'ın futbol ve vicdan infazı engel olmamalı...

Evinde mahkum oynadığı bir maçı 3 "fast break" golüyle kazanmayı sadece futbol şansı diye açıklarsak hata olur, yetenekler ve emeğe saygısızlık olur. Futbol şansı da yanındaydı dersek taşlar yerine oturur. 

Bugünün gazete manşetleri "Fener dondu kaldı" değilse Volkan Demirel sayesindedir. "Fenerbahçe yola devam ediyor" manşetleri ise Lens, Sow ve Advocaat sayesindedir.

Lens'in biraz umursamaz görüntüsü içinden fışkıran futbol yeteneği ve Sow'un bitirici tek vuruşları beraber değerlendirildiğinde ortaya çıkan görüntü Eagles'in Lyin Eyes şarkısındaki ahenge yakın değerdir. Volkan Şen de "Son pişmanlık fayda etmez" eşliğinde bu golleri defalarca izlemelidir.



Ozan'ın gol pası da, kalın Fernandao'nun ince gol vuruşu da, oyuna alınmaları da soğuk gecenin Fenerbahçe adına güzellikleriydi.   

Advocaat'ın maç sonunda Van der Wiel ve Emenike için söyledikleri de belki bir gün büyük bir takıma teknik direktör olacak Ümit Özat tarafından da okunmalıdır. 

"Emenike ve Van der Wiel’in başka bir kulüp bulmasının daha iyi olacağını düşünüyorum"


Advocaat bambaşka bir ego ile konuşup bugün manşetleri doldurabilirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder