1 Aralık 2015 Salı

Özlemiştik...


Önce beyin jimnastiği için iki varsayım üzerine konuşalım.

Birincisi tekneyle Temmuz ayında Atlantik Okyanusuna açılıp, TV internet ve gazeteden uzak yaşadığınızı, dün İstanbul'a dönen ve apar topar maça gelen biri olduğunuzu düşünün. Fenerbahçe'nin ilk yarıdaki oyununa herkes gibi mükemmel derdiniz. Belki "ah o baskıyla bir gol daha atsak" derdiniz. İkinci yarıdaki oyuna da "takım yoruldu, riske de girmedi" der geçerdiniz. 

İkincisi, Akhisar ile 2-2 berabere kalınan maçtan sonra Pereira'nın kovulup yerine Ümit Özat (bu ismi bilerek yazıyorum) veya Alman bir hoca (bunu sallıyorum) geldiğini düşünün. Fenerbahçe daha iyi bir yerde mi olurdu ? 

Fenerbahçe henüz ara duraklardan birinde. 13.Haftada lider olmanın zerre önemi yok. UEFA'da önce gruptan çıkmak, ilk yarıyı lider bitirmek ilk hedefler. O duraklarda konuşmamız daha sağlıklı olur ancak takımdaki genel iyileşme halinden bahsederken, Pereira'ya da teşekkür etmek boynumuzun borcudur. 

Fenerbahçe'deki dönüşümün baş mimarlarından biri Gökhan Gönül'dür. Onun dönüşünden bu yana 6 galibiyet 2 beraberlik alınmış. Elbette Alper, Hasan Ali, Mehmet Topal ve Fernandao'nun katkısını, Robin v.Persie'nin bahşiş verilmemiş garson tavrından uzaklaşmasını, Nani'nin TEOG'da sıfır yanlış çıkarmak gayretindeki öğrenci verimliliğini, Diego'nun yardımcı oyuncu oskarlığına soyunuşunu, Kjaer'in Hadigari'daki turist görüntüsünden Kasparov ciddiyetine geçişini de eklemek farz !

Özlenen dönüş
Ülke stadyumlarının bir çöl ıssızlığındaki tribünlerine bakıp Pazartesi gecesi 40.000 seyirci toplayan Fenerbahçe'yi ayrı bir yere koymamak hata olur. Sarı kanaryalar da bu seyirciye ve ekranları başındakilere 45 dakika açık büfe futbol ziyafeti çekti. Golün hazırlanışındaki oyuncu sayısı Nani'nin bitirişi kadar güzeldi. Rakip 10 kişi kalınca rakibi daha çok boğan takıma az rastlanır, keşke ikinci yarı da 11-11 oynansaydı. Fernandao'nun kafa golündeki Nani ortası da "asist gibi asist" sınıfındaydı.

Fenerbahçe maç boyu ne sertlikten yıldı, ne de mücadeleden ödün verdi. Bir de sevenlerine müthiş zevk verdi. 

Neticede 2-0'lık galibiyet ile Fenerbahçe zirvedeki koltuğuna geri döndü, özlemiştik.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder