26 Ekim 2015 Pazartesi

Migren

Galatasaray derbisi Fenerbahçe için tüm maçlardan daha kıymetlidir. Futbolcular için sevabı boldur. Misal, Şenol III derseniz, ilk olarak Galatasaray'a attığı goller akla gelir... Senede tek bir maça gitme şansı olan taraftar bu maçı seçer. Futbolla en ilgisiz görünen arkadaşınız bu maç öncesi çubuklu forma ile fotoğrafını paylaşır. Dolayısıyla galibiyet Fenerbahçe'nin en doğal hakkı olarak görülür.

Dün gece üzülerek gördük, Fenerbahçe'nin üstün oynadığı maçlarda hanesine 3 puan yazdıramama durumu bir alışkanlığa dönüşüyor. Fenerbahçe öne geçtiği maçlarda galibiyeti korumak için çareyi skoru artırmak olarak değil, skorun üstüne yatmak olarak görüyor.

Galatasaray maçı özelinde hiç kimse, bu maçın hakkı Fenerbahçe'nin galibiyetiydi dışında bir yorumda bulunmaz. Ancak futbolda test sınavları gibi sonuç önemlidir, klasik sınavlardaki gibi gidişattan puan alamazsınız...
...
...
Fenerbahçe sahaya, belki de tarihinde ilk kez, kadrosunda Kadıköy'de ezeli rakibine gol atmış bir oyuncu bulunmadan çıktı. İstekli başladı, Muslera autları 15 saniyede kullandı ve Fenerbahçe hak ettiği golü de buldu. 

Çok etkisiz ve güçsüz  Robin ve  çok top tutan Nani'ye bir de pas tercihlerinde çok hata yapan Diego ve Markoviç de eklenince Fenerbahçe ikinci gole çok uzak kaldı. 

29 yıl önce büyük usta İslam Çupi bir futbolcu-teknik direktör tartışmasında şöyle yazmış:

Bir büyük futbolcuyu hangi teknik direktör hangi akılla ezer veya ezmek ister ?
Bir büyük futbolcu teknik direktörün silindiri ne kadar acımasız olursa olsun kendini nasıl ezdirir ?

Robin Van Persie gol kaçırabilir, kötü oynayabilir. Kariyeri en büyük kredisidir ama dün geceki sorumsuzluk sınırında gezen etkisiz oyunu, Pereira ile arasındaki sıkıntılardan, kendini "ezdirmemiş" olsa bile sağlam çıkmadığını işaret eder.  

Duran top savunmasında hata yapma takımın baş ağrısı olmaktan migreni olmaya doğru ilerliyor. Olcan'ın kafa vuruşuna kadar Ba kusursuz oynadı, defansın kademeleri ve adam paylaşımı da yerindeydi. Fenerbahçe'nin geçmişteki iki de Souza'dan fazla maliyet ile gelen Josef'ten hucum katkısı beklenmesin deniyor, peki. Ancak o kafaya izin vermemesi de beklenmesin mi ? 

Oyuncu değişikliklerinde çıkanlar için sözümüz yok. Sıkıntı zamanlama ve girenlerde.  Raul'un tercih edilmesini pasaportu dışında bir nedenle anlatmak çok zor. 
...
...
Yazsak anlayan olur mu ama yazalım. Tecrübeyle sabittir, skor garanti olmadan 4 tribünün sarı lacivert şampiyon Fener tezahüratı hatalıdır, gereksizdir. 

Pereira için Osmanlıspor maçı skoru köprüden önceki son çıkıştır. 

Fenerbahçe'yi İstiklal savaşı yıllarında cephede ve futbol sahasında temsil eden efsane isimlerinden Demir Ethem'in oğlu Berkant Bellisan'ın söylediği gibi Fenerbahçe'yi sadece bir futbol takımının aldığı neticeler sananlar yanılmaktadır.



ve bir başka migren de 17.yılına girmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder