28 Eylül 2015 Pazartesi

Hakem, Şans ve Bir Kitap

Türkiye'de hakem, dünyada futbol şansı düzeltemeyeceğiniz bir faktör ama Fenerbahçe'nin kendi içinde düzeltebilecekleri çok !

Sırasıyla gidelim. 

Özkahya ekibiyle beraber yeteneksizlik ve art niyet konusunda master tezlerini verdiler.

Türkiye'de yeteneksiz ve vasat hakemlerin mesleğe devam etmesinin hatta yükselmesinin önünde hiçbir engel yok !  Türk hakemliğinde herkes bir gün elit olabilir. 

Halis Özkahya olmayan bir olayı olmuş gibi "bana tükürdü" diye raporuna yazmış ama ısrarla mesleğe devam ettirilen ve ısrarla da hatalar yapan bir hakem. 

Ersan'ın kırmızı kart ısrarına direnci, Beşiktaş'ın ilk golünde atlanan(!) ofsayt ve son golünde görülemeyen(!) faul, Bir Fenerbahçe bir de Beşiktaş atağının hatalı ofsayt kararı ile kesilmesi, Beşiktaş lehine bir penaltının güme gitmesi, Şener ve Markoviç'e yapılan faullerden birine kart çıkmaması diğerine faul bile verilmemesi, maçın uzatma anlarında Fenerbahçe ataktayken maçın bitirilmesi, Robin Van Persie'nin istediğim yerde ısınırım tavrına "iyi peki öyle olsun" demeleri. İlginçtir ekibin tek doğru karar Volkan'ın çizgiyi geçmeyen topu ! 

Peki, Fenerabahçe her maç "hakemi de yendik" deme zorunda mı ? Mevcut şartlarda maalesef evet. Çözüm için maç sonunda konuşmak yeterli olsaydı hayat çok kolay olurdu...

Top da seni sevecek

Fernandao'nun uçarak vurduğu kafanın kaleciden, Robin Van Persie'nin direkten ve sonra ayağından çıkan topları için şansızlıktan başka bir açıklama olamaz. Çözümü var mı ? Elbette. Daha fazla denersen şansızlığı yenersin.

Forma Adaleti ve Takıma Hakimiyet

Derbiye iyi başlayan, pozisyon bulan Fenerbahçe golü bulan ise Beşiktaş oldu. Yukarıda yazdık, ilk gol ofsayt ama boy ortalaması en yüksek stoperlere sahip Fenerbahçe'nin bu kadar kafa topu vermesi ve sezon başında bu bölgeye takviye yapılmayıp "idare ederler" denmesi akıl alır gibi değil. 

Raul bir maçlık inisiyatif alma dönemini sona erdirip amirine sormadan iş yapmayan devlet memuru vasatlığına geri dönmüş durumda ve 90 dakika sahada. Yazık... 

Caner ligin en kıymetli oyuncularından. Sakat olamadığı her maçta oynatırım diyenlerdenim. Ancak Hasan Ali Kaldırım "bu formayı hak etmek için daha ne yapayım ?" demişse haklıdır. 

Hocanın şu kitabı mutlaka ama mutlaka okuması gerek:

Bir kitap okudum hayatım değişti- Pereira (İnşallah)
Okudum diyorsa çaresiz "önümüzdeki maçlara bakacağız"

Antrenör tercihi ile inat arasındaki ince çizgide kaybeden Fenerbahçe olur.

2010-11 sezonunu şampiyonluğu 1 gol farkla belli oldu ! Fenerbahçe ikinci yarıdaki maçta Beşiktaş'ı 2 farklı yenebilir mi ? Mümkün. O halde son dakikada Volkan'ın ileride ne işi var Pereira hocam ? 

Celtic maçı önemli bir futbol, Akihsar maçı önemli bir ciddiyet sınavı olacaktır. Ligde Fenerbahçe'nin Akhisar ile oynadığı son 3 maçı kaybettiğini hatırlatmaya gerek yok... 

1 yorum:

  1. Dört beşlik bi yazı olmuş.. Dört dörtlük değil yani.. O derece :)

    YanıtlaSil