20 Ocak 2015 Salı

İmbat


İlk yarısı 0-0 biten maçın ikinci yarısında Fenerbahçe 3 gol atıyor.Rıdvan'ın kalecinin soluna attığı golse Futbol tarihinin en güzel gollerinden biri.

Hakan Tecimer Van Basten ayarında bir rövaşata gol atıyor.

Maçın TV yayını yok. Radyodan gelen uğultudan bile Rıdvan'ın oyuna gireceği anlaşılıyor, girip 2 de gol atıyor.

Şampiyonluğun son maça kaldığı sezonda Fenerbahçe nefis futbolla 4-0 kazanıyor ama yetmiyor.Alkışlarla uğurlanıyor.

Ceza nedeniyle İzmir'de oynanan maçta Fenerbahçe tam 8 gol atıyor.

Son dakikada Atkinson'un golü Trabzon'daki Aykut golü kadar değerli.

Cezalı maçta golü Serhat atıyor.

İzmir'de şampiyonluk zamanı. Deivid'in golüyle Sarı Kanaryalar şampiyon oluyor.

İlk yarısını 3-1 yenik kapattığı maçta Fenerbahçe 3-3'ü yakalıyor. Güiza ile 4 oluyor ve o golden sonra coşkuyu en iyi temsil eden fotoğraflardan birinde tribünden bir taraftar elinde bayrağı ile atlayıp Güiza'ya sarılıyor.
Atlayış
İniş

Koşuş

İzmir'de güzel günler görmüş taraftarlar Türkiye Kupası'nın formalite olmadığını daha doğrusu Fenerbahçe gibi gittiği her yerde seveni olan takımların hiç bir İstanbul dışı maçının formalite olamayacağını tribünlerdeki coşkularıyla anlatıyordu.

Futbol aklıyla ülkenin çok ötesine geçen Altınordu'nun gençleri ve Sarı Kanaryalar arasındaki maçın ilk yarısı tempoluydu. Fenerbahçe defansı her yerden delinse de Mert kalede sağlam durdu.

10 yıl sonra bir futbolcu için "bu kadar uzun mesafe pası bir Emre verirdi" denecek ve belki de bu maçtaki pası gösterilecek. Mehmet Topuz pası asiste çevirdi. 1-0 Fenerbahçe öne geçti

Uygar Mert Zeybek, "gelecek sezondan itibaren kadroda bulunması gereken altyapıdan yetişmiş isimler konusuna takılmayın ben buradayım" mesajı verirken ilk maçını oynayan Melih Okutan da  "Kuyt'ın olmadığı maçlarda haber verin geleyim" diyordu. İlk yarı biterken sakatlanan Emre'nin öfkesi gerçekten zemine miydi yoksa Emenike'nin laubali geri pasına mıydı bilemiyoruz. Hangisi olursa olsun bir öfkesinde ilk kez haklıydı.

Altınordu devre biterken Taha ile golü buldu,1-1 oldu.
Devre arasında bir Fenerbahçe yöneticisi "verin Cengiz ile Taha'yı alın Emenike ile Diego'yu" dese Altonordu üstüne 5 milyon Euro mu daha fazla mı isterdi ?

İkinci yarı Fenerbahçe'de Alper, futbol merdivenlerini ikişer üçer tırmandığını kanıtlayacak yetenek ve ciddiyetine katkı yapan bir maç daha oynadı. O güzel atağı gol olmasa ayıp olurdu. "Emenike bunu yapamaz ben yapayım" diyen Yusuf'un kendi kalesine golüyle Fenerbahçe bir kez daha öne geçti ve maçı kazanıp sevenlerini mutlu etti.

İzmirliler yukarıdaki coşkulu maçlar listesine bu maçı da alırlar mı bilinmez ancak İstanbul'daki müşkülpesent, çok bilmiş seyirciye akıl ve sevgiyle dolu bir taraftarlık dersi verdiler.İmbat ferahlığı verdiler.Gece Eshot ile eve dönerken, belki birer de karışık kumru ve Eker ayranı götürdüler. Afiyet olsun, helal olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder