4 Ocak 2015 Pazar

Heybetinden...

İstanbul'da hava soğuk, hissedilen daha soğuk. Fırat Aydınus'un Fenerbahçe karnesiyse (yönettiği son 12 maçta 3 Fenerbahçe galibiyeti ) buz gibi !

İstanbul'un kadim(!) takımlarından Başakşehir'in taraftarları da "şampiyonluk çok yakın" sloganları ile yerlerini almışlar. Maça Başakşehir başlıyor. Semih (de Souza) 2010-11 sezonunda Sarı Kanarya forması giydiği günlerdeki gibi topu sağ ileriden taç çizgisi dışına yolluyor ve belediye prese başlıyor.

Fenerbahçe'nin çalışkan orta sahası ve Alper yanlarına iki beki de alıp belediyenin gole yönelik hizmet vermesini engellerken devreye Egemen ve Bekir de giriyor. Hal böyle olunca kaleci Volkan işsizlik sigortası için başvuruda bulunuyor.

"Caner kornerleri uzun zamandır çok etkisiz kullanıyor" derken soldan Caner ortalıyor, sağ bek Gökhan kesme bir kafa vuruşuyla asisti yapıyor, Kuyt kafayı vuruyor ve kale arkasından dolaşıp klasik gol sevinici yaşarken Erol Evgin "istersen eğlenelim davullarla zurnalarla" diyor.


Sezon boyu ikili mücadelelerde maket kartonu sertliğindeki Gökhan bu hafta masif parkeye evrilmiş durumda. Gidiş gelişleriyle de "Belediye'nin Marmaray'ı varsa Fenerbahçe'nin Gökhan'ı var" dedirtiyor. Caner de Türk soluna örnek teşkil edecek bir çalışkanlık ve yaratıcılık içinde. İlk yarıdaki Semih kademesiyle de rakip için kırıcı olabiliyor.

İlk yarı bittiğinde, "Alper Potuk sırtı dönükken Cemil veya Vokri, top ayağındayken Rıdvan gibi ama gol vuruşlarında kötü" diyenler yanılıyorlar. Alper ikinci yarının başında  Caner'in getirdiği topu Oğuz klasında kontrol ediyor, Aykut klasında vuruyor ve top Alex vurmuş gibi yan ağlara gidiyor. İlerleyen dakikalarda Mehmet Topal sezonun o en güzel golünü atmadıysa Alper'e olan saygısındandır.

Emre kariyeri boyunca mükemmel oynadığı bir çok maçta "ama" diye başlayan yorumlara maruz kalmıştır. Bildiğimiz Emre, Fırat Aydınus ile çarpışınca abartı tepki gösterip kart görebilirdi "ama" o da sahada sakin kalmayı seçiyor.

Fenerbahçe Avrupa'nın en az gol yiyen takımını 2 golle yeniyor, 5 maçtır galip geliyor, gol yemiyor ve geceyi lider bitiriyor. İsmail Kartal alkışı hak ediyor !

Unutmadan, Semih Şentürk'ün oyundan çıkarken alkışlanması ve çıktıktan sonra devam eden tezahürat çok güzeldi çünkü o, çubukluyu giydiği yıllarda oyuna girerken bir umut olarak çok özeldi.

Ligin ilk yarısı biterken veli görüşmesi için 2 veliyi çağıracağız.

"Aslında çocuk çok yetenekli ancak dikkat eksikliği var. O pozisyonda hangi ayakla vurulMAZ diyoruz, o vurulur anlıyor. Dikkat ederse, odaklanırsa başarılı olur" diyeceğimiz aile Sow ailesi.

"Okul değiştirme de dahil her türlü çözüme varız. Çok efendi ve gayretli ama sınıf seviyesine çıkmak için daha çok çalışmalı" diyeceğimiz aile Ribas ailesi.

Bir de ricamız olacak. Haklı olduğu konularda dahi söylem veya uygulamalarıyla haksız duruma düşen birinden rica edeceğiz. Büyüklük sende kalsın, çöz şu işi orada yine "heybetinden sığdıramadık yere göğe" yazsın !

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder