16 Aralık 2014 Salı

Türkiye'nin Güzide Takımı

Kupa maçı öncesi Bayburt girişinde Fenerbahçe bu naif, sevgi dolu pankart karşılandı.


İçinde ölmek,öldürmek, yakmak,yok etmek olmayan bu pankart için bile Türkiye Kupası önemlidir...


Bayburt'ta "maç nedeniyle kapalıyız" diye yazıp maça gelen kaç kişi oldu bilinmez ama öğleden sonra sınıfa giren öğretmenler "apar topar karma eğitime son mu verildi ?" diye düşünmüş olmalılar çünkü erkek öğrencilerin %97'i tribünlere koşmuştu.



Bayburt'tan Egemen Gürsoy'un gönderdiği fotoğraf !
Fenerbahçe'nin ilk yarıda koruduğu (koruduğu lafın gelişi, Bayburt epey atak yaptı.Mert'in koruduğu demek daha doğru olacak...) kalenin sağ yanındaki eski araçlar ve itfaiyenin üzerindeki mini tribün dikkat çekiyordu.


Ayakta seyreden abiye selamlar
Bayburt'un ilk yarıda koruduğu kalenin arkasındaki ağaçlar da bir çok taraftarı çocukluk yıllarına götürmüştür...


İstanbul'un AVM'leri varsa Anadolu'nun kavakları var..
Okulun son günü forma, çanta, defter gelen öğrenciler misali futbolun her maçını ciddiye alan Webo tribünlerdeki taraftara "iş disiplini" konulu bir gösteriyi 2.dakikada sundu.

"Dur bakalım bizim gençler ne yapacak?" diye seyreden Fenerbahçeliler gençler için umutlandıkları kadar Diego için de endişe ettiler.


Serkan Tokat, Mert Günok'un daha önce 4 penaltı kurtardığını bildiğinden bu rakamı 6 yapmak istedi, Mert ancak bir tanesini değerlendirebildi.


Kazım Şeker ilk penaltıyı kaçırdıktan sonra Roberto Baggio gibi düşünüp görevden kaçmadı ikinci penaltıyı da kullanıp golü attı. Bayburt'ta yaz akşamlarında çay demlendikten sonra yıllarca konuşulacak konular arasına " o sezon Fenerbahçe maçında ilk penaltıyı kaçırmasak belki de galip gelecektik" cümlesini soktu.


Webo soğukkanlılıkla boş kaleye nasıl gol atılır konulu mini bir gösteri sundu ve devre 2-1 Fenerbahçe'nin galibiyeti ile bitti.


İkinci yarıda Serkan Tokat, Emre-Caner ve Alves'in yokluğunu hissetti, kırmızı kartını bir türlü kullanamadı.


Veda sezonunu oynadığını çok belli eden Mehmet Topuz Fenerbahçe deplasman taraftarının olduğu kaleye bir gol atıp skoru 3-1 yaptı. O kalenin yan tarafındaki jimnastik aletleri dikkatlerden kaçmadı.


Maç bitiminden Bayburt ambulans personeli uzun bir depar atıp kaleci Mert'i yakaladılar ve fotoğraf çektirdiler.


Maç sonunda, Bayburtspor'un 1993 doğumlu sağ beki Erçin Ilgaz (Allah yolunu açık etsin): "Türkiye'nin en büyük takımını buraya getirdik.Küçük bir şehre büyük bir atmosfer yaşattık." derken nüfusu az olan bir şehrin nasıl kocaman olabileceğini de gösteriyordu.

Türkiye'nin güzide takımı bu kupayı, tüm maddi ve fikstür hataların rağmen önemsemeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder