11 Haziran 2014 Çarşamba

6 Maddede Playoff 4.Maçı

1--Fenerbahçe ilk çeyrekte yine yataktan kalkıp apar topar maça gelmiş gibiydi. Galatasaray bu çeyrekte 4 basket faul kazanırken, Fenerbahçeli oyuncular rakibin hep bir adım gerisinde kaldılar. Maç boyunca da çember savunmasını unuttular.

Obradoviç’in yardımcıları  ve takım menajerlerinin aldığı ücret ile ligde 1 sezon geçiren takımlar var. İlk çeyrekteki Emir-Kleiza değişikliğinde 4 yabancı konusunda uyanmamaları, uyarmamaları büyük hataydı. Masa ve saha hakemlerinin Kleiza’yı “bizden biri” kabul edip ilk atışı yaptırmaları da bu maçta büyük hatalar olacağının ilk sinyaliydi !

2--Galatasaray 3.maçın yıldızı Ender’i bu kez çok az kullandı. Ancak Arroyo bu maçta aldığı süreyi ve topu iyi kullandı. 1 hafta diyet yapıp Pazar günü çılgın gibi yemek yiyenler misali ilk 3 maç toplamında attığı sayıyı bir maça sığdırdı.

Sinan Güler de 15 sayı, 6 rebound, 4 asist ile sezonun en verimli maçını oynadı.

3--Hakemlerin hal ve tavırları, Recep İvedik’in çamurdan vazo yapma sahnesindeki repliği hatırlattı: hayırlı bir yere varmayacak bunun sonu !

Obradoviç’in atıldığı pozisyon öncesi  Ender’in 2 saniye içinde yaptığı 2 kasti faulü görmemeleri kabul edilebilir bir ‘hata’ değildi. O pozisyonda çıldıran Obradoviç’in tepkisine teknik faul kararıysa doğruydu. Ancak neden ve ne zaman 2 teknik faul oldu , neden hakemler bu kararı anons sonucu gittikleri soyunma odasında verdiler anlamak güç !  

Cenk Akyol’a teknik faul çalınmasından sonra Cenk’in itirazlarını sürdürmesi üzerine hakem Fatih Arslanoğlu’nun bir faul daha almaması için Cenk’i kolundan tutup sahanın diğer köşesine götürmesi basketbol sahalarında ilk kez görülen bir olaydı. Galatasaray kenar yönetimi “bu adamın bizim yerimizde gözü var” diye endişe duymuşsa haklıdır…




PTT  İstanbul içinde bile APS’yi 3-4  günde getiriyor. Şehir içi tebligatlar günler sürüyor, bazen kayboluyor. Bunun bilincinde olan TFF yetkilileri Obradoviç’e , bir sonraki maçta cezalı olduğunu maç biter bitmez elden tebliğ ederek “Geleneksel 1.FIBA sürat ödülüne” de aday oldular.

4--Fenerbahçe ‘de Bo maçın içinde kalmayı başaran yegane oyuncu oldu. Yardımcı roller için bir kaç oyuncu daha ortaya çıksa özellikle beraberliği yakaladıkları 3.periyotta maçı bırakmayabilirlerdi. Kleiza’nın 22 sayısının çoğu atı alanın Üsküdar’a yaklaştığı ve geçtiği dönemlere denk geldi.

Fenerbahçe basketbol yönetimi maçı kaybetme sebebi olarak hakemleri görebilir. Bununla beraber savunma hataları ve bilhassa adam paylaşamama sıkıntısını da görmüşlerse sorun yok…

5-- Turgay Demirel keşke bir milli piyango bileti çekseydi, kalbi temizmiş. Dileği tutacak ve  muhtemelen iş son maça kalacak. Her iki takımda kalan 3 maçtan ikisini kapmaya çalışacak.

Galatasaray kulübü “maç sonunda skorboarda yazılanlara üzüldük, yazan bizim elemanımız değil” demiş. Sorun çözülmüş, bu durumda TBF skorboard görevlisine saha kapatma cezası verecek. Belki adamı bir gece Abdi İpekçi’de kapalı tutacaklar belki de 2000.TL ceza verecekler.

Basketbolu “futbol hoyratlığı” ile yönetenler oldukça, kulüpler veya federasyon bazında herhangi bir yüzleşme ve utanma olmayacak.


6—Gergin gecede Fenerbahçe aleyhine 6 tane teknik faul çalınması yakın tarihin rekorlarından biri oldu. Ancak teknik faul basketbolun fıtratında var, üzülmeye gerek yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder